torsdag 31 maj 2012

Repeat until pensionär

Vid 21-tiden varje kväll gör jag två saker. Ett. Jag ringer Lähtitaksi och bokar transport för nästa dag. Två. Jag kokar två ägg. Äggen lägger jag sedan i en pyts i kylskåpet över natten och så tar jag med dem till jobbet nästa dag. Om jag inte får mina ägg blir det inget Morgonöppet. Very important. En gång glömde jag dem i kylskåpet och jag var riktigt skit den dagen. Tryckte på fel knappar och glodde enfaldigt på studiogästerna tills de började skruva på sig. Ni hajar, äggen är viktiga.

Kanske vi borde skaffa en redaktionshöna som backup. Vi kan kalla henne Stina Dabrowksi.

Där förtjänade jag 20 euro

Jag skulle gå till Indiska
Och köpa mig en blus
Men kassan var så långsam
Att jag fick rusa till min bus(s).

Blåsan

Så har man fått se livesändning från sin egen urinblåsa på tv. Det var rätt fint. Ganska ödsligt men inrett i murriga vinröda toner. Lite som salongen på Svenskis om man anländer i god tid före första ringningen.

Nä jag e int hög. En sån fråga.

Ynk!

Sitter i väntrummet på Pejas igen. I dag ska de dra ut en slang ur en hålighet där man inte vill ha en slang. Inte vill man att nån ska leta efter en heller. Ujujuj det här kommer att bli otrevligt...

onsdag 30 maj 2012

Mera härligheter

Jordgubbar, vispgrädde och Borgen. Man kanske hinner med lite mittiveckan-mys fast man måste lägga sig tidigt.

tisdag 29 maj 2012

Bokklubb ikväll

Sitter på en skumpig buss och är vinsugen. Vi har läst Knausgård och jag är inte imponerad. Hade förväntat mig nånting helt extra efter all hype. Eller så har jag bara läst för mycket Game of Thrones på sistone och blivit miljöförstörd. I dunno.

måndag 28 maj 2012

Mitt nya kaverigäng

Tror vi ska börja hänga ihop varje veckoslut, så livat hade vi det. Webbmaster Hanna, Mr Pöll, scripta Annika, Mr Lordi och nån annan ruggig typ. (Foton Katja Toivanen)

Mr Lordi hade förresten inte sina platådojor på sig när den bilden ovan togs. På lördagskvällen var han vid pass en halv meter längre. Även monster behöver lite lösdelar.


Plankor och popcorn

God morgon! Jag börjar sakta kvickna till igen. Blev en intensiv vecka med 12 timmars arbetsdagar och sena kvällar. I dag är jag till all lycka kompledig och dessutom tar mitt motionsförbud slut imorgon så jag ska tjuvstarta med lite (försiktiga) plankor och en rask promenad i C/o Amanda & Hannahs sällskap.

Lördagen var helt crazy. Fick ihop nån sorts manuskript för Eurovisionsfinalen någon timme före sändning. Sedan satt vi i vår kiosk och i nästan fyra timmar. Utanför satt Mr Lordi och åt morotskaka. Han skrattade så häftigt åt Ryssland bidrag att sminket nästan åkte av. Det hela kändes på många sätt ganska absurt.

Men herredumilde så roligt det var. Jag önskar att jag alltid skulle få göra program för småberusat partyfolk man får så mycket trevlig feedback! Tusen tack alla ni som hört av er! Blir ett tvärt kast att börja tala till den morgontrötta huvudstadspubliken igen, de är mycket mera benägna att morra än jubla.

Och hurra för Loreen! Jag tyckte att Sverige, Ryssland och Serbien verkligen förtjänade att komma i täten. Kul också att Albaniens hoilardam och Makedoniens rocktant fick uppskattning. Irriterade mig lite på att Azerbajdzjans plastiga trall skulle komma så högt, dock.

Ikväll blir det 6-årskalas för en massa småttfolk. J har dessutom annat kvällsprogram så det kan bli lite kaotiskt. Men man kommer väl långt med mete, glass och popcorn.

lördag 26 maj 2012

This is the night

... som Kurt från Malta skulle säga. Igår svalde Loreen en snöflinga och började hosta mitt i euforin, men hon räddade det snyggt.

Jag hittade min favoritlåt. Det är fortfarande Nina Zilli från Italien som är bäst. Snyggaste kläderna dessutom. Men jag vet inte om hon vinner, fast hon nog säkert landar bland de fem bästa.

Ja just det, jag fick kramas lite med Mr Lordi igår också. Han luktade simmadrass och var mycket trevlig. Jag hade tänkt att han skulle lukta förruttnelse och vara ondskefull. Där ser man.

fredag 25 maj 2012

Malfunction

Nej men hej bloggen! Ursäkta att jag är så frånvarande, har en riktigt crazy vecka på gång. Ikväll genrep av morgondagens eurovisionsfinal, räknar med att sitta i glasskiosken till 02 på natten. Och sen samma sak imorgon. Och nästa vecka tillbaka till morgonturslivet igen. Tänk att man kan bli jetlaggad fast man bara rör sig på axeln Nöykis-Böle!

Roligt är det dock, annars skulle man ju inte orka. Men jag börjar sakna familjen.

Visst lyssnar ni ju på flerljudsreferatet imorgon kl 22?

onsdag 23 maj 2012

I sommarens soliga dagar

Vårfest på dagis. Den här hopetossan fick diplom och allt eftersom det i höst är slut på dagislivet och den tuffa förskoletillvaron inleds. Jag blev lite rörd men festföremålet höll som synes god min.

tisdag 22 maj 2012

Nämen dra på trissor

Till och med Karl Ove passar in! Jag måste se ut som en väldig nektarin  !

Nämen kolla!

Mina två år gamla ballerinor från Köpenhamn matchar min nya kappa! Billigt och bra. (Jo, jag är en sån som gillar att matcha skor med plagg. Säkert lite tantigt, men må så vara)

måndag 21 maj 2012

Söta barn i söta kläder

Ojoj, så det började puttra i Anitha Schulmans blogg häromveckan när hon lade ut en lång räcka med bilder på dottern Penny i olika moderiktiga outfits. En av dem som reagerade negativt (och som står för sina åsikter med eget namn och därmed förtjänar att citeras) var Lady Dahmer:

"Jättesött Anitha, men har du funderat på hur det kan komma att påverka Penny att konstant bli bemött efter sitt yttre? Jag gissar att hon får en väldans massa komplimanger för sitt utseende redan och kläder som dessa brukar ju uppmuntra fler sådana. Vad för slags självbild får små barn när vi vuxna kommenterar deras utseenden? Vad lär de sig?"'

Min erfarenhet är följande: passa på att leka docka med era kläppar medan de är små och inte protesterar. Jag klädde också upp flickorna i bedårande Monsoon-klänningar när de var riktigt små, men inte blev de speciellt utseendefixerade för det. Nej, vips hade de blivit trotsiga treåringar som ansåg att det mest urtvättade och noppiga bör bäras på fest och volangklänningar är lämpliga i Mulleskogen.
 
Numera kompromissar vi. Jag och J har bestämmanderätten då det gäller årstidsmässig lämplighet. Jag får alltså säga nej till strandklänningar i december och vid behov kräva mera tröjor och dylikt. Men kombinationerna har jag ingenting att göra med. Och därmed brukar det bli ganska grant. Som imorse.


Och jag tänker inte sluta att säga att andras bebisar är söta, både pojkar och flickor. Vad ska man då säga? "Kära väninna, din son är en välartad individ med dekorativt symmetriska anletsdrag och lagom rödbrusig hudton, men det är mot mina principer att beskriva honom i potentiellt förödande ordalag".

 Kan inte tro att det skadar en ettåring att ordet söt nämns då och då. En äldre unge kan man gärna berömma med andra ord, oj så du sjunger vackert, skuttar högt, cyklar stadigt, ritar häftigt etc.Jag tycker att beröm är viktigt, men den måste också vara spontan. Och det blir det inte om man får tunghäfta av rädsla för att dra till med ett av de förbjudna orden.

Sen vet jag att många är allergiska för ordet "fin" också. Problemet är bara att T håller på att dö av pinsamhet varje gång jag försöker variera lite med "cool" eller "tuff".


"Gaaaah mammaaaaa, säg int tuff å cool! Ingen säger så."

Så därmed slinker det ut ett och annat "Nämen eeeh, vad fin du är!" när S kommer stegande ut ur sitt rum iklädd dinosauruströja, barbapapatights, Snövitsockor, knallrosa fejk-crocs och grön keps, stolt som en tupp över att ha klätt på sig riktigt själv.

söndag 20 maj 2012

Måste göra kvällen lite häärlig, a la Hannah & Amanda

Har lyssnat igenom nästan alla Hannah och Amandas  podar den senaste veckan och tydligen blivit smått påverkad. Ikväll insåg jag att jag bara måste göra kvällen lite härlig och speciell. Så jag tog ett långt bad med den lyxiga julklappsbadoljan (varför pantar jag alltid på sådant tills det härsknar?), drack en skvätt vin medan jag låg och marinerades i L'Occitane och läste en Mama som blev lite mysigt skrynklig av vattenångorna. Nu ska jag lacka naglarna bubbelgumrosa och titta på The Walking dead (som kanske inte direkt är en härlig serie, men väldigt spännande).

Vet ni vad? De har alldeles rätt, Hannah och Amanda! En härlig kväll då och då är precis vad som behövs! Måste skaffa charkisar, spågumma och Gretaklänning pronto! Och en karl som sveper iväg mig på lyxiga veckoslutsresor några gånger per år. Tror dessvärre att jag måste byta ut J för att den biten ska lyckas. Oh well.

Eurovisionsveckan närmar sig, jeee!

För min del sätter det igång imorgon. Först ska jag skriva manus som en galning hela dagen och på kvällen blir det generalrepetition i Baku. Den ska vi titta på från minst lika häftiga Böle. På tisdag öva,öva, öva och sen semifinal 1. Detta upprepas sedan som ett stickningsmönster 2 gånger och sen är det klart.

Jag levde själv tidigare i tron att man klarar av att referera nånting så där lite i flykten, bara man är ordentligt påläst. Icke. När man har ett 40 sekunder långt vykort (ni vet de där små filmerna med vyer från värdlandet) att snacka på och femtielva väsentliga grejer på hjärtat, då behövs ett manus. 

Men det ska bli så kul!


fredag 18 maj 2012

UnderbaraClara är klok igen

Här ett fint inlägg. Det här stycket ska jag printa ut och ha i min kalender:

"Jag försöker vara snäll med mig själv. Gå långa promenader, simma, åka skidor. Röra på mig ordentligt. Inte för att gå ner i vikt utan för att jag vet att jag mår bra av det och slutar tänka på kroppskomplex. Och viktigast av allt – jag försöker låta bli att klandra mig själv för allt som går fel. För att jag ätit onyttigt hela vintern, för att jag inte hunnit träna ordentligt, för att jag inte gått och lagt mig i tid eller skött mig så bra som jag borde. Jag har haft fullt upp ändå. Gjort så gott jag kunnat. Klandret behövs inte."

Så är det ju. Gjort är gjort, ätet är ätet (har på känn att jag citerade Bamsefar från Klas Klättermus nu).

Låtom oss bli allergiska för "gräl"

Attans bra artikel i senaste Journalisti. "Suuri suomalainen murhenäytelmä", skriven av Meri Valkama. Vi har alla hört om den hemska statistiken, att dubbelt så många kvinnor i Finland blir dräpta i sina hem jämfört med i de andra nordiska länderna. Men hur rapporterar media om saken?

Artikeln tar skolskjutningarna som jämförelse. I skolskjutningar har 18 finländare dött under 2000-talet, medan 135 finländska kvinnor har slagits ihjäl av sina nuvarande eller ex-partners mellan 2005 och 2010.

Nu är det förstås både omöjligt och onödigt att börja filosofera kring vad som är hemskare, skolskjutningar eller familjevåld. Men det finns en stor skillnad då det gäller rapporteringen. Efter en skolskjutning brukar media försöka finna svar, varför händer sådant här? Hur kan vi undvika att det händer igen? Det blir flera tidningsuppslag i flera veckor. Man försöker gå till djupet med ämnet. När en kvinna mördas i sitt hem blir det på sin höjd en notis.

Och en grej jag själv aldrig egentligen tänkt på: att det s.g.s alltid står utskrivet i den lilla notisen att tragedin började med ett gräl paret sinsemellan. Ett gräl. Det kanske finns par som aldrig grälar, jag och J hör inte till dem. Ibland blir vi så arga på varandra att vi är tvungna att sitta i varsigt rum och osa en stund, sen reder vi ut saken. Har aldrig insett vilket förringande ord "gräl" kan vara. Visst antyder det lite att offret därmed var delskyldig? It takes two to tango i ett gräl. Ett gräl som slutar med att den ena börjar hugga den andra med en kniv är nog nånting väldigt mycket allvarligare än ett gräl. 

I Journalisti-artikeln omnämns ett fall då en halvnaken, våldtagen och ihjälslagen kvinna upphittades i ett dike. Det blev stort hallå, eftersom man  först misstänkte att det var fråga om en utomstående gärningsman. "Kan vi gå säkra i vår by?" undrade man. Sedan visade det sig att det var kvinnans partner som våldtagit och dräpt. Hokus pokus omvandlades fallet till "Gräl ledde till tragedi". En privat liten angelägenhet. Som om kvinnans förfärliga död blev mindre tragisk för att det var hennes man som tog livet av henne.

På den här punkten får nog vi journalister skärpa oss! Vi kan ju inte bara låta bli att analysera ett av våra absolut största samhällsproblem. Det är ju knappast med avsikt som rapporteringen oftast blir så här torftig, men vi måste försöka hitta samma gnista då vi rapporterar om kvinnomord i hemmen som vid andra tragedier. Inte vet jag om det det gör någon skillnad i slutändan, om statistiken vänder ens det minsta lilla.

Men nog skulle det ju vara värt ett försök!

Varför måste folk vara så elaka?

Fick respons av en lyssnare som tycker att jag saknar trovärdighet om jag skrattar i sändning. Ännu värre var det för Kati som av en annan lyssnare fick höra att hon har äcklig röst.

Vad tror man att man ska uppnå med en sådan kommentar, annat än att såra? Dessutom är det bullshit, Kati har en behaglig och sprudlande stämma. Och jag gnäggar förvisso till om nånting är roligt, men inte flamsar jag ju bort seriösa ämnen. Hör och häpna, jag är rent av noga med att vara påläst och insatt. Alltid räcker inte tiden till för att producera idel genomtänkt programinnehåll, men det är så det blir när man gör direktsänd flödesradio. Tanterna får gärna vara praon hos oss så de ser hur enkelt det är.

Men visst försvinner fredagsfiilisen när man får höra tillräckligt mycket skäll. Kanske vi ska göra lyssnarna till viljes och lägga oss ner och dö en smula?

Eller så fortsätter vi som planerat och hoppas på lite konstruktiv respons för omväxlings skull. Vårt program är inte på långa vägar perfekt, men vi blir bättre hela tiden.

Visst är detta vackert?

En helt överkruxad to do-lista en fredagsförmiddag. Ah!

torsdag 17 maj 2012

Just nu på Murvägen

En tittar på The Gnome Mobile på dvd och ropar "Timbeeeeer".
En har pizzamorkkis och späker sig själv med att läsa träningbloggar.
En flyger runt med helikopter, skjuter med maskingevär och grymtar belåtet.
En springer runt utan en tråd på kroppen, dock med ett trollspö i handen.

Men jag tänker inte säga vem som gör vad. Ni får väl gissa.

onsdag 16 maj 2012

Jag trodde jag hade en uppfattning om prostitution

Här har jag gått och trott att jag har både en uppfattning och en åsikt om prostitution. Lilja 4ever, har jag tänkt. Thaimassöser med hemlängtan och otäcka hallickar. Utnyttjande och förtyck hela vägen.

Men i dag träffade jag svenska Pye Jakobsson, som iofs är pensionerad sexarbetare numera (44 bast, lastgammal tyckte hon själv) och föreläser och konsulterar istället, men som verkligen har trivts med sitt jobb.

 Jag, Pye och Nina.

Pye var mycket tydlig med att hon inte vill tala för någon annans del, men samtidigt sa hon att hon under 20 år i branschen inte har lagt märke till ett enda Lilja 4ever-fall, däremot lovprisade hon det nätverk och den systerskap som uppstår mellan prostituerade. Hon ser prostitution som ett självständigt och luckrativt yrke för unga tjejer.

Om ni vill höra intervjun med Pye hittar ni den här. Vi blev så hänförda av henne att vi knappt kom oss för att avbryta eller protestera. Och även om jag inte riktigt kan greppa att det skulle vara så där skoj att vara prostituerad måste jag medge att jag fick tänka om rejält på en del punkter. Tydligen ska man akta sig för att dra alla prostituerade över samma kam, då gör man bara dem som är förtryckta på riktigt en björntjänst.

Heder åt Bianco!

Mina fina bruna snörkängor gick sönder häromdagen. Eftersom det bara är två månader sedan jag köpte dem marcherade jag tillbaka till Bianco redo att tjafsa. Men det behövdes inte alls, tjejen i kassan undrade vänligt om jag ville ha mina pengar tillbaka eller om Bianco skulle skicka dojorna på reparation. Jag kunde nämligen inte få ett nytt par eftersom de var slut i lager. Så jag valde reparation eftersom jag gillar skorna.

"Och går de sönder igen tycker jag att du kommer tillbaka och får pengarna" sa hon glatt.

Få saker gör mig så uppiggad som god service.

måndag 14 maj 2012

Morsans garderob

När det regnade i lördags och ungarna var bananas kom jag på snilleblixten att låta den leka klä ut sig i min skrubb. Great success.

 Nåja, garderoben är öppen! Sätt igång!
 

 Fröken S har valt en vågad combo med paljettpumps, behå och studentmössa. Fröken T gör sig även hon redo för Madonnas och Lady Gagas  ankomst med en behå utanpå skjortan.

 Fröken S tröttnade men fröken T fortsätter mannekängandet i röd sommarklänning från H&M, sjal från Only och mammas bröllopsskor.

Vintage från Berlin, dahling. 

Om det skiter sig med den akademiska karriären kommer hon att bli en smashing nattklubbssångerska.

I dag har jag shoppat loss på Tiger

Tiger of Sweden? undrar någon. Haha. Not. Jag har shoppat på nya danska krafsbutiken Tiger i Kampen. Underbart ställe!

T ska ha kalas om två veckor och vi har våndats lite bägge två eftersom Hello Kitty, Disneyprinsessor och Blixten McQueen verkar vara de enda alternativen om man vill ha  färdiga inbjudningskort och papperstallrikar och sånt. Ingen av nämnda figurer intresserar T just nu. Men på Tiger hittade jag de här cirkustallrikarna och de tyckte vi var superfina. Förmånliga dessutom. Allt på bilden blev runt 15 euro, tror summan hade blivit betydligt högre på Tiimari.



Tiger är ett lite farligt ställe dock, för butiken ligger precis vid min bussperrong. Och där står jag varje dag, kollrig efter morgonturen och ej vid mina sinnens fulla bruk. Kanske jag hämtar hem ett tårtfat med mustasch? En bastkjol i herrstorlek? Ett paraply med enhörningar? De har typ allt på Tiger. 


fredag 11 maj 2012

Lilla lilla gumman 2012

Det var en gång en liten liten gumma som hade en liten liten mansion
och en liten liten vinflaska (375 ml) och en liten liten chipspåse (150 g).

En kväll var den lilla lilla gummans lilla lilla gubbe ute och svirade lite lite
och efter att den lilla lilla gumman tröttat ut barnen med bastu, bolognese och Skönheten & Odjuret
bäddade hon ner dem i varsin liten liten säng.

Därefter satte sig den lilla lilla gumman i sin lilla lilla soffa med den lilla lilla vinflaskan och den lilla lilla chipspåsen och tittade på Alexander Skarsgårds lilla lilla bak (True Blood).

Trevligt veckoslut!


torsdag 10 maj 2012

Mamma enligt S

Trevligt med morsdagskaffe på dagis! Jag öppnade glatt mina presenter med en gång och insåg sedan att de andra mammorna satt med inslagna paket och såg lite förebrående ut. Oopsydaisy. Nåmen, jag förväntar mig mera stuff på söndag, lika bra att dela upp det lite så man inte blir utmattad.



Dagistanterna har intervjuat S om mig.

Hur ser din mamma ut?
Hon ser lång ut, glad!

Vad tycker din mamma om?
Jag vet! Hon tycker om att ha sitt halsband på. Hon vill ha det på armen. 

 Vad tycker du om att göra tillsammans med din mamma?
Leka med mina klossar. Spela Mumin-memory. Vi har också gjort påsk. 

Vad tycker din mamma om för mat?
Hm. Hon äter INTE kaki. Hon äter spagetti, stark spagetti. Jag vet! Hon tycker om stark mat, jag vet inte HUR stark. 


Tycker beskrivningen är mycket träffande. Och så blir man ju smickrad av att kallas lång, fast det ju är rätt begripligt att en som själv är typ 95 cm tycker det. Och nej, kaki äter jag bara på påsken.

Hemma är där bordstelefonen finns

Apropo ingenting meddelade mina föräldrar att de nu äntligen har gjorts sig av med sin bordstelefon där hemma. Den har ändå inte fungerat sedan elen drogs om i hela huset och de klarar sig givetvis förträffligt med sina mobiltelefoner.

Men det känns så melankoliskt att radera 5636366 från telefonminnet. Det första telefonnumret jag lärde mig. Heter fortfarande "hem" i minnet fast jag inte bott på den adressen på 13 år...

Nya shades

onsdag 9 maj 2012

Plocka blommor i Persulandet

Två små flickor och en mamma promenerar i vårsolen. De ska sammanstråla med pappan och har inte bråttom. När de går förbi ett höghus vill flickorna plocka blommor, och eftersom det växer några maskrosor vid kanten av höghusets gård säger mamman jo.

Nu kommer persun, med ölmagen hängande och hängslen utanpå wife beatern.

- Noi on meidän kukkia!

Mamman förklarar vänligt att flickorna bara plockar maskrosor, narcissrabatten en bit bort ska de förstås inte röra.

- Aivan sama! Noi on meidän kukkia. Menkä venäläiset vittuun täältä.

- Vad sa han mamma, undrar den större blomplockaren ängsligt.

Persun rultar in genom sin port, mycket belåten med sig själv. Ordning och reda ska det va. De små ryssarna ska ge fan i hans ogräs.

tisdag 8 maj 2012

Man har så kul med Toffifee

Bästa inköpet i Berlin: en ask trä-toffifee, införskaffad av mormor till lekstugan. Fast jag fick köpa en ask av the real thing så flickorna skulle förstå vitsigheten.

Projekt: Superkvinna

Det har varit en ganska kämpig vår. En helt ny dygnsrytm iom ett nytt morgonprogram som diverse människor gillar att spy galla över. Gärna upplysa programledarna om hur usla och enfaldiga de är. Kanske rent av ringa upp redaktörerna och gnälla och skälla.

Ett nytt tv-program. En kvinna i tv-rutan får man kalla ful, det vet väl alla. Korkad och ful. Vem tror hon att hon är? Usch.

En njuroperation. Katetrar och kanyler. Svimning i korridorer, slangar i magar. Tarmsköljning, vätskediet, antibiotika, smärtstillande.

Men också hår som växer med mirakulös fart, nya ögonfransar, härliga barn som får mig att skratta av hjärtans lust flera gånger varje dag, roliga resor till fina städer. Fin familj, goda vänner, hyggliga kolleger. Känslan av att ha vågat anta utmaningar, även om resultatet förorsakat missnöje bland somliga.

Så här står jag fortfarande. Lite för tung, lite för skranglig, lite för trött. Men varken ful, usel eller enfaldig. Utan ganska jävla suverän, I'm pleased to say.

Och nu inleds projekt superkvinna. Jag ska krydda på mitt super-inre genom att bli stark och sund också. Det får duga med promenader tills motionsförbudet är över (om tre veckor). Sedan ska det byggas muskler igen. Ätas hälsosam mat som också ska vara god. Sådant som är hälsosamt men smakar skit gör mera skada än nytta.

Ordentligt med sömn. Åtminstone en rolig ego-grej per vecka. Ett välförtjänt glas vin då och då.

Jag är taggad! Jestas ändå så jag är taggad. Det här kommer att bli kanon.

måndag 7 maj 2012

Godmorgon yxskaft

Gruff. Första dagen på jobbet blev lite väl intensiv. Vi bandade flera program och det var skoj, men ganska tungt. Slutresultatet var att jag fick ont i magen och nu har tillbringat kvällen till sängs med paracetamol i magen och A Clash of Kings (bok två i Game of Thrones-serien) framför nosen.

Imorgon ska jag ta det lugnare. Svara på mail, dricka, kaffe, bjuda kolleger på choklad. Sånt.

Godnatt!

söndag 6 maj 2012

Gastronomisk Berlinrapport

Hm, väl hemma igen hade tänkt lägga in lite snärtiga Berlinfoton men inser att jag nästan bara har fotat mat. Men det får bli en gastrorapport då.

 Vi börjar med en blaffig bratwurst ackompanjerad av en kladdig kartoffelsallad. Och öl.

 En Apfelstrudel i Tv-tornet.
 Titta! Det är ju jag!
 Mutter und Strudel.

 Cheesecake på konditori i Spandau. Vi glömmer det där med baletten.

 Ojoj.
 Nu kilar i upp och ner i det här tornet några gånger så kanske cheesecaken sätter sig. (Visst är dte nånting Hogwarts-aktigt över den här trappan?)

 Fast nu satte den sig för lågt, bäst att fylla på med en Döner mit alles.

Shoppingsaldot. Sandaler, örhängen och väskor.Allt på rea. Förmånligt och fint.

Imorgon ska jag på jobb för förta gången sedan operationen. Känns lite ambivalent, jag kom på något sätt i semester-mode medan jag hasade omkring här hemma. Men det ska förstås bli helt trevligt att få in lite rutin i vardagen igen. Och sallad.

fredag 4 maj 2012

Ich bin ein Berlinermunk

Allt bra i Berlin! Svettigt och varmt och syrenerna blommar. Dyr wifi sa bloggandet blir lite skralt. Imorgon ska vi till Spandau. Oklart om man tvingas dansa balett där.

onsdag 2 maj 2012

Det här börjar ju bra


Kolla nu, inte ens femton minuter gamla bebisar pallar för den där inställsamma "jag pratar med konstlad röst för du är så liiiten"-stämman.

Berlin imorgon!

Sista dagen som sjukskriven i dag, imorgon byter jag om till semester och åker till Berlin! Resan bokades långt före jag fick mitt operationsdatum, så vi har avvaktat. Men det ska nog gå bra.

För mig blir det tredje gången i Berlin, för mamma första, så vi ska försöka oss på lagom kombination sightseeing och drischande. Öl, accessoarer och konst prioriteras. Resten är det inte så noga med.

tisdag 1 maj 2012

Och di bara åt och åt och åt...




Den här valborgen blir min död. Min mage är så stor att operationsärren snart går upp igen.

Kära morsdagstomten!

I år vill jag ha:

- Ett par gröna Jive-pumps från Vagabond. Storlek 39. Tomten kan beställa dem på Vagabond.com.

- En flaska Calvados. Det är gott. Har ingen koll på utbudet på Alko dock, men om Tomten tar en av de dyraste är det säkert bra.

- Det är inte så ofta jag drabbas av akut ha-begär på Marimekko, men Sukat makkaralla-serien golvar mig totalt. Helt härliga! Skulle önska mig en stor samling med glas i olika färger. Dessertskålar också. Nu är tyvärr glasen så pass dyra att Tomten kanske tvingas sälja stjärt för att ha råd med den stora samlingen. Men det ordnar sig säkert.



- Några planscher från Polkkajam skulle tomten också kunna fixa, tycker jag. Den här till exempel:
 
Hemskt hyggligt om Tomten hinner fixa allt detta. Om inte nöjer jag mig nog med det vanliga också. Alltså en bukett vitsippor, ett tjusigt handgjort kort och några björnkramar.