söndag 31 juli 2016

Nu är min bok här!

Hah, det blev ett ordentligt glapp i både tid och dramaturgi här på bloggen. Senast jag skrev gick jag och var ängslig över korrektur. Och i förrgår hämtade jag en kartong fylld med rykande färska exemplar av Sommarön från förlaget! Den är klar! Den är här! Nu finns det ingen återvändo!

Det är en mäktig känsla att stå där med en bok man skrivit själv i tassen. För den ser ju ut som... en bok liksom. Jag får inte in mig själv i ekvationen riktigt. Har jag mukamas skrivit detta? Den är i alla fall sjuttsingens snygg, och det är skickliga Emma Strömbergs förtjänst.

Med jämna mellanrum tittar jag in på adlibris för att försäkra mig om att den inte försvunnit. Nix, där finns den. Och på Akademen. Och folk står i kö på Helmet, vilken grej!

Det kommer att bli en spännande höst. Recensioner (okej, den ser jag ju inte så mycket fram emot förstås), bokmässor, bokkalas och olika grejsimojs. Allt känns väldigt nytt och ovant, men jag är ju i alla fall medievan sedan tidigare så det ska bli kul!

Och sommaren ja. Semestern susade förbi och imorgon ska jag på jobb. Det är helt okej, jag brukar alltid börja sakna struktur och rutiner i det här skedet. Längtar också efter höstkläder, snygga stövlar, mörkt läppstift osv. Förra sommaren var ju ett riktigt fiasko, men sommaren 2016 har levererat riktigt bra, tycker jag. Jag är redo för höst.

Ja jaa, nu vet jag att många ilsket utropar att vi ju har en hel sommarmånad kvar ännu och att jag kan sticka upp mitt vinröda läppstift i avgasröret. Och det är ju sant. Än är det sommar kvar säger mor.